Енигма Технолоджи English 

Енигма Технолоджи
Новини
Великобритания отчете ръст в разходите за интернет реклама за 2006
29-03-2007

Разходите за реклама в интернет във Великобритания през 2006 година са нараснали рязко, изпреварвайки за първи път тази във вестниците според изследване, проведено от Бюрото за Интернет Реклама (IAB), Pricewaterhouse Coopers и Световния център за рекламни проучвания (WARC).

Разходите за интернет реклама на Острова са скочили с 41,2% до 2,01 млрд. паунда за изминалата година като пазарният им дял е 11,4 на сто, а тези за реклама в националните вестници са нараснали с едва 0,2 на сто до 1,9 млрд. паунда, заемайки 10,7% пазарен дял. Въпреки това все още не може да настигне тези за телевизионна реклама.

Докладът също сочи, че възходът на интернет рекламата е във възход благодарение на високоскоростния интернет и генерираното от потребители съдържание. Най-високи разходи за интернет реклама са били отчетени през втората половина на 2006 като са нахвърлили 1,098 млрд. паунда и пазарният дял от 12,4%.

В сравнение с пазарния дял на разходите, направени от компаниите в световен мащаб, този на Острова е два пъти по-голям от средното ниво за света. В допълнение на това, по-рано този месец бяха изказани прогнози, че оборотът за реклама на Google UK ще надхвърли този на водещия частен канал ITV.

Инвестор.бг
 
Enigma Technology © 2006 - 2023